El Campello en Omgeving

El Campello of Campello is een gemeente in de Spaanse provincie Alicante in de regio Valencia met een oppervlakte van 55,27 km². In 2012 telde El Campello 27.709 inwoners. Het strand en de wandelboulevard, waar hele Spaanse families in het weekend even gaan uitwaaien, zorgen ervoor dat El Campello zijn Spaanse dorpse karakter blijft houden. De gemeente El Campello grenst aan San Juan, Muchamiel, Busot, Aguas de Busot, Orcheta en Villajoyosa. El Campello is onderdeel van het stedelijk gebied van Alicante.

Oorspronkelijk waren landbouw en visserij de belangrijkste bronnen van inkomsten voor de gemeente, maar tegenwoordig zijn het toerisme en de bouwsector de belangrijkste economische activiteiten van het dorp.

De kustlijn van de gemeente is 23 km lang. Het strand Playa de Muchavista dat een voortzetting is van het bekende Playa de San Juan is het grootste en bekendste strand van El Campello. De boulevard van El Campello bestaat voornamelijk uit cafe's en appartementen. Er wordt beweerd dat de lucht in El Campello de schoonste is van Europa.

Verder in de omgeving te doen

El Campello is de ideale plek om de Costa Blanca te verkennen. Zowel voor mensen die van de oude binnensteden houden als zij die zich graag onder te toeristen bevinden is er veel te beleven. Geniet van de vele mooie stranden in de buurt of de natuur iets verderop de bergen in. Na een lange dag zijn er vele grote en kleine plaatsen in de buurt om langs de boulevard te slenteren en in één van de vele restaurants de lokale gerechten te proeven. Voor actieve mensen zijn er veel watersport mogelijkheden als snorkelen, duiken, zeilen, windsurfen of waterskiën.

Ook zijn er vele bezienswaardigheden in de buurt waaronder het kasteel in Alicante of Guadalest en de grotten (Cuevas del Canelobre) vlak bij Busot. Ook is een rit met de tram langs de kust de moeite waard. De vele attractieparken in de buurt maken het dat niemand zich verveelt.

Handige Links

Thema Parken Musea Golf banen Restaurants Overige
Alicante
Adventurapark
Alicante
Archeologisch museum
Alicante
Alicante golf
Alicante
Cerveceria Sento
Alicante
Tram langs de kust
--- --- --- --- ---
Benidorm
Aitana Safaripark
Alicante
Museo de Bellas Artes
Allenda
Allenda golf
Alicante & El Campello
Lizarran
Algar
Watervallen
--- --- --- --- ---
Benodorm
TerraNatura / AquaNatura
Alicante
Museo de arte contemporâneo
Altea
Don Cayo
Villa Joyosa
Ca Marta
Altea
Oude stad met witte huizen
--- --- --- ---
Benidorm
Mundomar Animal Park
Valencia
Arts and Sciences
Bonalba
Golf resort
Busot
Cuevas del Canelobre
--- --- ---
Benidorm
Aqualandia
Benissa
Golf Ifach
Costa Blanca
Diverse natuurparken
--- --- ---
Benidorm
Terra Mitica Park
Javea
Javea golf club
Embalse de la Pedrera
Casa La Pedrera
--- ---
Elche
Rio Safari
Guadalest
Het Kasteel
--- ---
Rojales
Aqua Park Rojales
Santa Pola
Pola Park
---
Torrevieja
Aquopolis